تاکید پزشکیان بر تداوم و تشدید مدیریت مصرف انرژی
رئیس جمهور از همه مدیران دستگاهها خواست که همچنان با جدیت بر مدیریت...12 دی 1403
تنها چند روز پس از آغاز پویش کاهش 2 درجهای دمای هوا به درخواست مسعود پزشکیان و همراهی وزرای دولت و استقبال مسئولان، این سوال مطرح میشود که آیا چنین اقدامی میتواند به عبور ایران در زمستان سخت پیش رو از بحران ناترازی بنزین کمک کند؟
به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از همشهری آنلاین - قطع برق در روزهای اخیر در شهر تهران، آلودگی شدید هوا، کاهش محسوس دما در اکثر شهرها و روستاها و ناترازی گاز باعث شده تا شهروندان با یک چالش بزرگ مواجه شوند و مسعود پزشکیان، رئیس جمهور با راهانداختن یک پویش با نام کاهش 2 درجهای دمای آسایش محل زندگی و کار در تلاش است تا مردم را به صرفهجویی در مصرف گاز طبیعی دعوت کند. امید میرود با این پویش بتوان از بحران قطع برق ناشی از عدم گازرسانی به موقع و مطلوب به نیروگاهها عبور کرد و خانهها و کارخانهها با قطع گاز مواجه نشوند. پویشی که با استقبال مسئولان مواجه شده اما انتظار میرود با کاهش بیشتر دمای هوا در روزهای پیش رو، حفظ پایداری شبکه گاز و برق به یک معما تبدیل شود.
بر اساس اعلام شرکت ملی گاز ایران، مصرف روزانه گاز در بخش خانگی به 700 میلیون متر مکعب رسیده که معادل 70 درصد از کل گاز مصرفی ایران است.
این مصرف بیرویه، علاوه بر ایجاد خطر قطعی گاز در مناطق سردسیر، سهم نیروگاهها و صنایع را نیز کاهش داده و تولید ملی را تهدید میکند. به گفته حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، اگر هر خانه 10 درصد صرفهجویی در مصرف گاز داشته باشد تمام مشکلات برطرف میشود و در روزهای سردی که در پیش داریم، همه هموطنان میتوانند از گاز بهره ببرند.
سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران میگوید: همه جای دنیا با آغاز دوره سرد سال آرایش و الگوی مصرف انرژی به سمت مصرف برای گرمایش منازل سوق پیدا میکند. اما این تغییر آرایش به چه معناست؟ توکلی نخستین تدبیر دولت را قطع گاز باغویلاهای خالی از سکنه و سکونتگاههای غیردائم اعلام کرد و افزود: قطع گاز پاساژها و مراکز عمومی بدون اغماض ادامه دارد. این مقام وزارت نفت همچنین گام دیگر شرکت ملی گاز را پایش و کنترل و حتی قطع گاز ادارات پرمصرف و متخلف اعلام کرد و افزود: شرکت ملی گاز ایران بخش خانگی را همواره اولویت اول خود قرار داده و نمیتواند سهم این بخش را در اختیار دیگر بخشها قرار دهد.
وی با تأکید بر اینکه عدم قطع گاز این مراکز به منزله عدم اجرای تعهدات تکلیف شده برعهده شرکت ملی گاز ایران است، گفت: تأثیر این اقدامات زمانی ملموستر خواهد بود که عملیات پایش و قطع گاز به صورت هماهنگی با تیمهای وزارت نیرو باشد تا ضمن قطع گاز، برق این واحدها قطع شود. چراکه در صورت عدم قطع برق، این واحدهای متخلف از وسایل برقی برای گرمایش استفاده خواهند کرد و طبیعتا این اقدام فشار بیشتری به شبکه وارد خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: همین جدیت در ارتباط با بحث پایش ادارات دولتی و قطع گاز ادارات متخلف باید در دستور کار باشد و این امر به پشتوانه تاکید شخص رئیسجمهوری و مصوبات نهادهای نظارتی و بالادستی قابل اجراست. ضمن اینکه در موضوع برخورد با پاساژها و مراکز تجاری عمومی هم جدیت لازم به خرج داده شود.
توکلی به تأثیر مثبت ارتباط مستقیم مدیران بهرهبرداری شرکتهای گاز استانی با گازبانها و نفرات امداد گاز در استانها اشاره و اظهار کرد: این موضوع از سوی اداره گاز استان تهران به اجرا درآمده و اطلاعات میدانی بسیار مناسبی به دست آمده و همین رویه میتواند از سوی دیگر شرکتهای گاز استانی هم مورد توجه واقع شود.
وی با تأکید بر نقش سازنده اصناف در مدیریت مصرف بهینه گاز گفت: همراهسازی صنوف از مسیر آگاهسازی صاحبان صنعت میتواند کمک شایانی به آرامش روانی جامعه و مدیریت مصرف گاز داشته باشد.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: در همه جای دنیا این یک اصل انکارناپذیر است که با کاهش دمای هوا مقدار مصرف انرژی الگوی مصرف تغییر میکند و نیاز بخش خانگی برای تأمین گرمایش افزایش مییابد، طبیعتا شرکت ملی گاز ایران نیز بخش خانگی را همواره اولویت اول خود قرار داده و نمیتواند سهم این بخش را در اختیار دیگر بخشها قرار دهد.
توکلی با بیان اینکه هموطنان ما سخن حق و حرف کارشناسی را به راحتی میپذیرند، یادآور شد: اگر جامعه ما نسبت به این مسئله اشراف داشته باشد که یک مولکول گاز 250 میلیون سال عمر دارد و بالغ بر 76 درصد از منابع گاز کشور به صورت حفاری از دریا تأمین میشود که این امر به نوبه خود منحصر به فرد است، اهمیت گاز را بیشتر درک خواهند کرد.
وی در پایان گفت: عمده گاز کشور از جنوبیترین مناطق با تلاش شبانهروزی کارکنان صنعت نفت و گاز بعد از استخراج و پالایش، از طریق خطوط سراسری انتقال گاز به مناطق مرکزی و شمال کشور منتقل میشود بنابراین ضرورت دارد تا مجموعه مشترکان در تمام بخشها نسبت به اهمیت این حامل انرژی اهتمام ویژه داشته باشند.
وزیر نفت با درخواست از مردم برای کاهش 2درجهای دمای مصرف در بخش خانگی و تجاری گفت: با این اقدام، 50 تا 60میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف گاز محقق خواهد شد که میتواند مانع از افت فشار در نقاط انتهایی شبکه گاز شود.محسن پاکنژاد تصریح کرد: آنچه مسلم است با کاهش دما، مصرف بخش خانگی افزایش مییابد و مجبوریم گازرسانی به سایر بخشها را برای تأمین گاز بخش خانگی محدود کنیم. وی با تأکید بر اینکه با کاهش حداقل 2درجه از دمای سیستمهای گرمایشی میتوان به تأمین گاز در سرشاخهها و نقاط انتهایی شبکه گاز کمک کرد، گفت: همکاری مردم در این زمینه، نقش بسیار تعیینکنندهای در عبور بدون چالش از زمستان خواهد داشت.پاکنژاد افزود: کاهش 2درجهای دما در بخش خانگی و تجاری، 50 تا 60میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف گاز کشور را بهدنبال دارد و با این اقدام، در نقاط انتهایی شبکه در شمال غرب و شمال شرق کشور که ممکن است با افت فشار مواجه شوند، مشکلی در تأمین گاز نخواهیم داشت.
وزیر نیرو با صدور حکمی "غلامحسین مقیمی اسفندآبادی" را به عنوان مدیرکل روابط عمومی و... 24 آذر 1403
سازمان هواشناسی اعلام کرد: امروز شاهد افزایش آلودگی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی و... 18 آذر 1403
رئیس دولت چهاردهم در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه در برق، آب ، نفت و... 17 آذر 1403
رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور گفت: همزمان با کاهش دما در نقاط مختلف کشور، مصرف... 10 آذر 1403
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت نیرو، با حضور در پژوهشگاه نیرو و نشست با مدیران... 9 آذر 1403
مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) از... 6 آذر 1403
معاون وزیر نیرو گفت: با برنامهریزی صورت گرفته قرار است 25 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و... 1 آذر 1403
نظرات شما